Hermelínův sortiment
4. 6. 2008
Král sýrů
Král Sýrů Hermelín přírodní
Přírodní sýr s ušlechtilou bílou plísní na povrchu, který díky postupnému prozrávání získává svou nezaměnitelnou chuť.
U mladších, tvarohovitějších sýrů vynikne chuť ovocná s přídechem lískových oříšků, někdy s příchutí soli. U starších, plně vyzrálých sýrů vynikne naopak chuť připomínající houby, sklep a seno.
Hermelín můžete podávat jako dezert spolu s vlašskými ořechy a nasládlými jablky, s čerstvým bílým pečivem. Z nápojů se hodí svěží červená vína jako je Modrý Portugal či Merlot. K plně prozrálým sýrům se hodí i sklenka destilátu, nejlépe calvadosu.
Král Sýrů Hermelín se zeleným pepřem
Hermelín obalený v zeleném pepři má kořenité aroma, jehož intenzita se zvyšuje postupným prozráváním. Překvapí vás pikantní chuť zeleného pepře spojená s typickou smetanově nasládlou chutí hermelínu.
Ochutnejte hermelín se zeleným pepřem například s černými olivami a bílým pečivem, nejlépe s arabským chlebem pita, díky kterému vyzní intenzivní a plná chuť tohoto hermelínu.
Král Sýrů Hermelín s česnekovým kořením
Hermelín s česnekovým kořením vznikl spojením tradičního hermelínu a česnekového koření, který dodává sýru výrazně aromatickou chuť.
Král Sýrů Hermelín s paprikovým kořením
Hermelín obalený ve vybraném paprikovém koření má kořenité aroma spojené s typickou zemitostí a ušlechtilým sklepním aromatem klasického hermelínu.
Doporučuje se podávat jako součást studených předkrmů a obložených sýrových mís. Vhodným společníkem jsou mu extraktivní červená vína, nejlépe Svatovavřinecké a Zweigeltrebe. Pikantní chuť sýra skvěle vyzní (zvlášť u těch starších a plně vyzrálých) s žitným či celozrnným pečivem.
Král Sýrů Créme
Sýrový krém zhotovený z vybraných hermelínů pastelově smetanové barvy. Má příjemně plísňový charakter, nadýchané jádro a lehce se roztírá.
Doporučuje se roztírat na bílé pečivo a podávat společně s lískovými oříšky, ananasem, žampiony či aromatickými bylinkami. Vhodnými nápoji k tomuto sýru jsou ovocné džusy či jableční vína.
Sedlčanský hermelín
Sedlčanský hermelín přírodní
Hermelín s typickou bílou plísní na povrchu a výrazným tvarohovým jádrem, které se postupem času stává jemnějším a lahodnějším. Tento hermelín byl oceněn v březnu 2005 prestižní národní značkou Klasa a v lednu roku 2006 získal 2.místo na Celostátní přehlídce sýrů.
Můžete jej použít ke smažení, k nakládání i konzumovat za studena s pečivem.
Sedlčanský hermelín figura
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu a jogurtovou kulturou. Vyznačuje se příjemně nakyslou chutí a jogurtovým aroma.
Sedlčanský hermelín pikantní
Pikantní hermelín se směsí chilli papriček a zeleného pepře.
Sedlčanský hermelín s bylinkami
Původní hermelín obohacen o mix aromatických bylinek dodávající sýru svěží a čerstvou chuť.
Sedlčanský hermelín smetanový
Jemná konzistence sýra a lahodná smetanová chuť s výrazným máslovým aroma, tj. sedlčanský hermelín smetanový.
Sedlčanský hermelínek
Sedlčanský hermelín v menším vydání. Podle motta: „co je malé, to je milé“.
S Pepou na gril
Hermelín určený ke grilování.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář